3x de leukste stedentrips

3x de leukste stedentrips

Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Misschien ga je normaal gesproken altijd voor een zonvakantie waarbij stranddagen vol ontspanning centraal staan, maar het is des te leuker om je vakanties af te wisselen met een stedentrip. Een soort minivakantie waarin je alle hotspots van een interessante stad ontdekt, vaak gepaard met heerlijk eten, onvergetelijke avonturen en het leren kennen van nieuwe mensen. Benieuwd waar je jouw bucketlist mee kunt aanvullen? Lees dan verder in dit blog.

Marrakesh: een stad vol cultuur

Een echte aanrader voor een stedentrip is Marrakesh. Deze stad wordt steeds populairder onder toeristen en het is wel te begrijpen waarom. Om alles uit je stedentrip te halen ga je het liefst vier of vijf dagen, er is namelijk veel te zien in deze stad. In Marrakesh verblijf je het best is zogenoemde Riads. Dit zijn traditionele Marokkaanse herenhuizen met een mooie binnentuin en traditionele gewoonten. Hier kun je ultiem ontspannen na een dag vol indrukken. Bezoek in de binnenstad de wirwar aan smalle straatjes en laat je verdwalen tussen de gekleurde muren, traditionele markten en hippe tentjes voor een goede lunch of fruitsap. Het plein Djeema El Fna komt ’s avonds echt tot leven en is een echte aanrader. In Marrakesh vind je daarnaast prachtige paleizen, historische graftombes, botanische tuinen en moskeeën die zeker een bezoekje waard zijn. En, niet te vergeten, je kunt écht goed shoppen in Marrakesh.

 

Het magische Praag

Een echte aanrader voor een stedentrip is Praag. Deze stad is al lange tijd geliefd onder wandelaars, sportievelingen en cultuurliefhebbers en het is wel te begrijpen waarom. De stad heeft onwijs veel te bieden, van oude gebouwen en kerken tot kleurrijke straten en heerlijk eten. Binnen anderhalf uur vliegen ben je al in Praag, maar je kunt het ook combineren met een roadtrip en met de auto gaan. In Praag kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, zoals de Karelsbrug. Deze brug is de meest bekende bezienswaardigheid van de stad. Ook het oude stadsplein, de astronomische klok, de Nekázanka straat en nationale bibliotheek mag je niet overslaan. Je kunt in de stad de toren van de Karelsbrug beklimmen, slenteren door de wijk Malá Strana en neerploffen op een van de vele terrassen. Praag leent zich eigenlijk alle seizoenen van het jaar als ultieme bestemming voor een stedentrip.

Oost meets west in Istanbul

Bezoek in één stedentrip twee continenten met een verrassende reis naar Istanbul. Deze Turkse wereldstad ligt namelijk in zowel Azië als Europa en brengt je in een compleet andere wereld. De stad kent zo’n vijftien miljoen inwoners, verspreid over verschillende wijken met ieder hun eigen karakter. De meest bekende wijk is Sultanahmet, die zeker een bezoek waard is. De mix tussen oost en west zie je terug in deze stad, waar bijzondere bazaars, traditionele theehuizen, imposante gebouwen, winkelen, lekker eten en handel op straat centraal staan. Je kunt binnen drie uur vliegen naar Turkije en Istanbul vliegtickets koop je eenvoudig online.