COVID-19 en je vakantie naar Vietnam

COVID-19 en je vakantie naar Vietnam

Op zoek naar een spannende vakantie? Dan is Vietnam wel iets voor jou. Ontdek één van de mooiste bezienswaardigheden en steden, zoals de Forbidden Purple City in de keizerlijke hoofdstad Hué. Hué is een historisch pareltje. Je vindt er sporen van de laatste keizerlijke dynastie van Vietnam. Of de Mekong Delta, de rijstvelden van Sapa en Halong Bay, een baai met gigantische kalkstenen rotsen. Je kunt ook  met een groep afreizen van Noord naar Zuid Vietnam of een single reis maken inclusief een bezoek aan Laos en Cambodja. Hier komt de corona test wel even om de hoek kijken.

Een goede voorbereiding op je reis

Verdiep je of inentingen verplicht zijn en welke reisdocumenten je nodig hebt. Voor Vietnam is een COVID-19 PCR test met serologische test sowieso nodig. Een gecertificeerde corona test die niet ouder is dan 3-5 dagen om het land binnen te komen. De situatie omtrent de corona test voor Vietnam verandert per dag. Een actueel overzicht met alle eisen die een land stelt aan de corona testen vind je heel eenvoudig online.

3 Laags mondkapjes van hoge kwaliteit

Mondkapjes. Ook in Vietnam. Je kan er niet omheen. Hele rekken vol langs de kant van de weg in alle kleuren en maten. Het is ook best wel stoffig en de uitlaatgassen van de vele brommertjes is ook niet plezierig. Dus ook de Vietnamezen fietsten met mondkapjes op. Maar ten eerste als bescherming voor Corona. In Vietnam moeten mensen die in de buurt zijn geweest van besmette personen in centrale quarantaine. Ook moeten zij een corona test ondergaan. Verder is het in heel Vietnam verplicht om in publieke ruimtes mondkapjes te dragen. Hiervoor kun je 3 laags mondkapjes gebruiken. Dit zijn de mondkapjes voor dagelijks gebruik. De mondkapjes zijn getest en van hoge kwaliteit. 3 laags mondkapjes bestellen kun je bij mondkapjes.nl.

Reisblog

Zorgverzekeringen vergelijken

Moleskine schetsboek kopen voor op vakantie bij https://www.moleskine.nl/speciale-moleskine-notebooks/moleskine-art-collection/products/