De meest uitdagende wandelingen

Je kunt een rondje door het park wandelen, maar je kunt ook dwars door verschillende landen naar Noord-Spanje lopen. Of hang in de kettingen ergens in de Italiaanse Dolomieten. Iets voor jou? In deze blog post vertellen we je meer over twee van de meest extreme wandelingen van Europa. De Camino de Santiago is extreem als het gaat om afstand en de Alta Via 2 is voor de moedige wandelaars. 

Alta Via 2

De Alta Via delle Dolomiti n.2, een van de eerste van de 10 bewegwijzerde Dolomieten Alta Via, staat bekend als de Alta Via delle Legendi, omdat deze door valleien loopt die bijzonder rijk zijn aan legendes: de Ladinische legendes van de Geisler en Sella gebieden en de verhalen van de legendarische volkeren van de Dolomieten van Feltina.

De wandeling, die meerdere dagen duurt, loopt van noord naar zuid, parallel aan de Alta Via 1. 

De Alta Via 2 biedt gevarieerde wandel- en klimmogelijkheden en culturele hoogtepunten. Brixen bijvoorbeeld, met zijn musea en kunstwerken, is een bezoek meer dan waard. Niet te vergeten zijn de historische getuigenissen uit de 1ste Wereldoorlog die je onderweg tegenkomt. Dit hoogtepad kan in gemiddeld twee weken worden bewandeld, het is geschikt voor wandelaars met een goede fysieke conditie, gevoel voor locatie en enige klimtechniek.Op sommige trajecten ontkom je niet aan blootstelling en moet je de Via Ferrata nemen. 

Camino de Santiago
De Camino de Santiago is een netwerk van pelgrimswegen of bedevaarten die leiden naar het heiligdom van de apostel Sint Jacobus de Grote in de kathedraal van Santiago de Compostela in Galiciƫ in het noordwesten van Spanje, waar volgens de traditie de overblijfselen van de heilige werden begraven. Velen wandelen dit pad als een vorm van spirituele weg of retraite voor hun spirituele groei. Het is ook populair bij wandel- en fietsliefhebbers en georganiseerde reisgroepen.

Je kunt de Camino zo intensief maken als je zelf wilt. In Nederland kun je bijvoorbeeld al in het Friese Sint Jacobiparochie starten en zodoende het Nederlandse deel, het Jacobspad, combineren met de overige delen van de Camino die door Belgie, Frankrijk en Spanje leiden. Veel wandelaars besluiten echter alleen het laatste stuk te wandelen, bijvoorbeeld de Camino Frances, dat vanaf de Franse grens naar Santiago de Compostela leidt.