Op reis naar het noorden

Op reis naar het noorden

Hallo allemaal! De komende 10 weken zal ik een blog bij houden. Waarom? Ik ga op expeditie naar IJsland. Over een week vlieg ik naar Reykjavik. De komende week zal ik jullie allemaal op de hoogte houden van de laatste voorbereiden die ik zal treffen voordat ik mijn avontuur ga beginnen.  Ik ga daar voornamelijk onderzoek doen naar de vulkanische activiteiten. Dit is iets wat ik al heel lang wil doen. Na mijn studie archeologie aan de universiteit van Groningen, ben ik gaan werken voor een wereldwijd instituut dat zich bezig houdt met vulkanische activiteiten. Een half jaar geleden ben ik gevraagd om op expeditie te gaan naar IJsland, ik heb dan ook geen moment getwijfeld en heb meteen toegezegd. De tijd vliegt voorbij als je ergens naar uitkijkt. Ik kan dan ook niet wachten totdat het eindelijk zo ver is!

ij

De voorbereidingen

Ik had me er alleen op verkeken hoe veel voorbereidingen er bij een expeditie komen kijken. Gelukkig ga ik samen met mijn favoriete collega, dus we hebben het werk redelijk kunnen verdelen. Buiten dat we goed moeten uitzoeken welke apparatuur we daar allemaal nodig hebben, moesten we ook flink wat reserve onderdelen meenemen. Het zou zonden zijn als daar iets kapot gaat en we geen data meer kunnen ontvangen. Ook heb ik veel kleding moeten kopen, omdat het daar net iets kouder is als hier in Nederland. Het is daar nu ongeveer -20 graden. Een normale winterjas gaat je dan niet helpen. Ik heb dan ook flink moeten shoppen, gelukkig kon ik het meeste gewoon declareren. Veel kleren heb ik gekocht bij Northface en hele goede thermo- werkschoenen gekocht bij Bowork. Deze zijn vorige week allemaal binnengekomen, dus die kan ik van mijn to do list afstrepen.