Op vakantie naar Spanje

Op vakantie naar Spanje

Wandelvakantie Spanje !Toerisme is al jaren een belangrijke inkomstenbron voor Spanjaarden. Het gehele jaar komen mensen uit Nederland, maar ook uit andere Europese landen naar dir schiereiland om te genieten van een vakantie. Hoewel de populariteit van het land bij toeristen niet aan het afnemen is, veranderen wel de accommodaties steeds meer en worden deze ook steeds diverser. Men wil niet meer massaal in een tentje of caravan op de camping, al bestaan deze er ook nog genoeg. Er komen jaarlijks steeds meer accommodaties bij of deze worden aangepast naar de nieuwe wensen.

Toerisme in Spanje

Spanje is een land in Europa welke alleen aan het vastenland verbonden is met Frankrijk. Deze grens loopt over de Pyreneeën. Echter heeft Spanje ook nog Portugal en zelfs een stukje van het Verenigd Koninkrijk als buurland. De kolonie Gibraltar ligt in het zuiden van Spanje. Ondanks de voortdurende twist tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk over dit kleine stukje grond, is het voor Spanje vanuit toeristisch oogpunt geen slechte zaak. Ook het klimaat speelt een belangrijke rol voor de aantrekkingskracht van Spanje bij toeristen. Gedurende het gehele jaar zijn er regio’s te vinden in het land met een aangenaam klimaat. Niet voor niets overwinteren meerdere Nederlanders in Spanje om de rest van het jaar gewoon in Nederland te verblijven.

Wandelvakantie Spanje

Accommodaties in Spanje

Spanje kent vele accommodaties. Niet vreemd natuurlijk, want toeristen komen hier al jaren en willen ergens verblijven. Daardoor is er ook voldoende aanbod. Er zijn voornamelijk aan de kustgebieden veel overnachtingsmogelijkheden te vinden in de vorm van campings, hotels en B&B’s. In de afgelopen jaren is de manier waarop we vakantie vieren aan het veranderen. Luxe en comfort wordt steeds belangrijker, daarom zijn er ook steeds meer glampings in Spanje en natuurlijk de Finca.

Finca te huur in Spanje

Een finca is een landgoed, vaak erg landelijk, waarbij een gebouw hoort waarin men kan overnachten. Vaak zijn het oudere gebouwen welke omgebouwd zijn voor toeristische doeleinden. Je kan hier volledig tot rust komen, want gevoelsmatig ben je erg ver verwijderd van anderen en de bewoonde wereld. En in sommige gevallen is dit ook daadwerkelijk het geval. Een finca ligt vaak midden in de natuur, hierdoor kan je mooie uitstapjes maken naar verschillende dorpjes, maar ook heerlijk wandelen in de directe omgeving van je vakantiewoning. Er bestaan veel verschillende finca’s met ook veel verschillende mogelijkheden. Wil je graag een huisje met een zwembad? Geen probleem. Er zijn genoeg finca’s te vinden waarbij een privé zwembad wordt aangeboden. Geef je hier niet veel om? Ook dan is er voldoende keus. Eenmaal vakantie gevierd in een finca in Spanje dan zal je snel niets anders meer willen. Er zijn dan ook genoeg mensen die een tweede huis aanschaffen in Spanje en de droom is dan natuurlijk om in het bezit te komen van een eigen finca.