Vakantie vieren in Zuid Limburg

Vakantie vieren in Zuid Limburg

Wil je op vakantie in eigen land, maar toch het gevoel hebben dat je in het buitenland bent? Dan is Zuid Limburg absoluut de streek in Nederland waar je dit gevoel kunt ervaren. Een van de redenen waarom dit stukje Nederland zo buitenlands aan voelt, is toch wel het heuvelachtige landschap. De rollende heuvels die Zuid Limburg opmaken vind je vrijwel nergens anders in ons platte landje. Naast genieten van het prachtige landschap valt er in Zuid Limburg een hoop te beleven. In deze blog lees je waarom een vakantie in dit stukje Nederland een echte aanrader is!

Zuid Limburg en haar natuur

Zuid Limburg is pas echt bourgondisch genieten. Je kunt ervoor kiezen om in de iconische steden als Maastricht en Valkenburg te verblijven, maar ook de prachtige en natuurlijke omgevingen om de steden heen zijn de moeite waard. Zeker als je van activiteiten in de natuur houdt. Voor een echt vakantiegevoel boek je een huisje in een vakantiepark Zuid Limburg en geniet je van alles wat er te doen is. Zo kun je de vele natuurroutes door de bossen, over de heuvels en langs de historische dorpen ontdekken, zowel te voet als op de fiets. Ga je liever met de auto? Dan is de beste route om dit prachtige deel van Nederland te verkennen de Mergellandroute. Pak een dag rugzak in met voldoende te drinken en te snacken, maar ga voor de lunch en het avondeten zeker langs een van de vele restaurants voor echt Limburgse culinaire hoogstandjes. En vergeet ook zeker niet een stuk Limburgse vlaai bij de koffie te bestellen!

Het Drielandenpunt

In Limburg voelt het echt alsof je in het buitenland bent. Niet alleen vanwege de heuvels die we in de rest van Nederland niet kennen, maar ook het dialect en zelfs de cultuur geeft de gemiddelde Randstad-bewoner het idee dat ze in het buitenland zijn. Wil je echt even met je voeten de grens over, dan kan dat bij het Drielandenpunt bij het pittoreske dorpje Vaals. Hier kun je tegelijkertijd met een voet in Nederland en een voet in Duitsland staan. Ook kun je een van je armen uitsteken naar België. Je staat werkelijk op dat moment in drie verschillende landen. Het klinkt misschien spectaculairder dan het in werkelijkheid is, maar geef toe, het idee klinkt best bijzonder, toch?

Op kastelentocht

Zuid Limburg is onder andere zo bijzonder sfeervol vanwege de rijke geschiedenis en historische steden en dorpen die er te vinden zijn. In Zuid Limburg vind je een aantal prachtige oude kastelen die door de honderden jaren goed bewaard zijn gebleven en nu open zijn voor bezoekers. Zo kun je de kasteelwandeling Genhoes doen, een wandelroute die je langs verschillende mooie kastelen brengt, zoals Kasteel Genhoes, Kasteel Schaloen, Kasteeltuin Oud-Valkenburg en de Drie Beeldjes. Hier kun je je fantasie de vrije loop laten en inbeelden hoe het leven hier vroeger moet zijn geweest.