Verschillende soorten motorkleding

Verschillende soorten motorkleding

Ga je motorkleding kopen? Dan ben je natuurlijk wel op zoek naar kleding die past bij wie jij bent, maar ook kleding die praktisch is voor, tijdens, en na het rijden. Er zijn verschillende soorten motorkleding waar je uit kunt kiezen. Het verschil zit ‘m vooral in het materiaal; zo kun je kiezen voor motorkleding van textiel, kevlar, of het klassieke leer. Hieronder staan de voor- en nadelen per materiaal uitgelegd.

Motorkleding textiel

Motorkleding van textiel is vooral functioneel voor praktische ritjes, zoals forenzen tussen thuis en werk. Het is namelijk makkelijk te dragen met gewone kleding, waardoor je het simpelweg over je werkoutfit heen kunt dragen. Goede motorkleding van textiel is vaak ook ventilerend, wat erg fijn kan zijn als je in de zon op de motor zit. Bij slechtere, synthetische vormen van motorkleding van textiel, heb je kans dat je flink gaat zweten. Let hier dus goed op bij de aanschaf van je kleding. Ook biedt motorkleding van textiel vaak voldoende bescherming tegen de kou, en kun je deze kleding het hele jaar door gebruiken. Motorkleding van textiel is dus een echte all-rounder. 

Tevlar broeken

Tegenwoordig bestaan er ook motorbroeken van tevlar. Deze zien eruit als normale jeans, maar biedt meer bescherming dan spijkerstof. Daarom kun je dus ook prima gaan werken met deze broek: niemand zal denken dat je een motorbroek aan hebt. Wel biedt deze stof de minste bescherming tijdens valpartijen, en is hiermee dus niet de meest veilige optie om te kopen. 

Motorkleding leer

Als laatste optie om motorkleding te kopen, heb je nog het klassieke leer. Leer is het meest slijtvast van de drie: met een goed leren motorpak doe je vaak echt jaren. Ook biedt het een goede bescherming, en gaat het echt naar je lichaam staan. Daarom is deze optie ook enorm comfortabel. Echter is leer vaak niet waterdicht en past “normale” kleding er meestal niet meer onder. Daarom is dit materiaal niet zo geschikt voor praktische ritjes, maar zeker wel voor een fijn zaterdags- of zondagsritje met de motor. Vaak kiezen mensen voor leren motorkleding omdat het er stoer uitziet. En dat is ook zeker een valide reden!