Voel je zeker over jezelf!

Voel je zeker over jezelf!

Onzekerheid is misschien voor de mannen onder ons niet altijd een even populair onderwerp om over te praten. Toch blijkt dat heel veel mannen hier toch last van hebben. Onzekerheid is natuurlijk voor iedereen vervelend maar het lijkt bij vrouwen vaak toch wat meer geaccepteerd te worden dan bij mannen. Bij jezelf snap je vaak volkomen waar de onzekerheid vandaan komt. Bij anderen snap je vaak niet waar ze onzeker over zijn. Het is allemaal maar lastig.

Kleine stapjes

Natuurlijk ben ik geen psycholoog of iemand anders die er verder verstand van heeft. Ik vertel daarom ook maar gewoon uit ervaring over wat mij heeft geholpen de onzekerheid stukje bij beetje achter me te laten. Ik ben zelf begonnen bij de buitenkant. Dit is namelijk iets wat je heel gemakkelijk kan veranderen. Ik heb mijzelf een nieuwe garderobe aangemeten. Daarbij ben ik begonnen bij het aanschaffen van echt goed herenondergoed. Hoewel het misschien raar klinkt, hielp het wel echt een beetje. Niet in de laatste plaats omdat ik mezelf eindelijk een keer serieus ging nemen. Niemand ziet overdag natuurlijk verder je ondergoed maar jij weet zelf dat het er is en hoe het zit. Hetzelfde gold voor mijn sokken. Ook die heb ik vervangen voor nieuwe sokken. Lekker fris. Daarna ben ik verder gegaan met de rest. Ik heb niet mijn gehele collectie vervangen want daar heb ik helemaal geen geld voor maar de spullen die ik al een jaar niet heb gedragen heb ik weggegooid. Daar voor in de plaats ben ik kritisch geweest op de items die ik heb aangeschaft.

En nu doorpakken

Naast mijn kleding heb ik ook nog andere dingen ondernomen. Ik ben namelijk gaan sporten. Iets wat ik eigenlijk heel leuk vind, maar er toch steeds weer bij in schoot omdat ik het druk had. Tijdens mijn eerste hardlooprondje merkte ik dat mijn conditie dermate slecht was dat ik moest gaan wandelen. Daarom heb ik besloten het wat beter op te gaan bouwen. Ik heb op internet een schema opgezocht en dat ben ik nu aan het volgen zodat ik over een aantal weken vijf kilometer hard kan lopen. Dat klinkt misschien nog niet zo ver maar het is een begin. Zelf merk ik al wel een verschil in mijn levensstijl. Ik ben namelijk overdag wat vrolijker. Hoewel ik op de goede weg ben, is er nog wel een hoop te doen. Toch voelt het fijn om er actief mee bezig te zijn. Op een dag hoop ik mijn onzekerheid achter me te kunnen laten.