Hepatitis B vaccin krijgen?

Hepatitis B vaccin krijgen?

Hepatitis B is een vervelende ziekte die vooral de lever aantast. Niet iedereen die hepatitis B krijgt zal daadwerkelijk last krijgen van de ziekte of de symptomen die hierbij horen. Echter, zijn er ook diverse gevallen waarbij mensen ontzettend veel last hebben gekregen van deze ziekte. Deze ziekte kan verspreid worden door de overdracht van bloed of lichaamsvocht, maar tevens is het mogelijk dat een zwangere vrouw de ziekte aan de baby in de buik overdraagt. Dit uiteraard erg vervelend en daarom wil iedereen graag dat dit voorkomen wordt. Doordat dit virus uitermate besmettelijk is, wordt het vaak overgedragen aan anderen. Zo kunnen mensen die hier niet tegen gevaccineerd worden snel ziek worden door hepatitis B. In ons eigen land komt deze ziekte gelukkig niet vaak voor, maar in niet-westerse landen komt hepatitis B des te meer voor. Daarom is het ten zeerste aan te raden om goed te controleren of je gevaccineerd bent tegen deze ziekte wanneer je een reis gaat maken naar verre landen. 

Een vaccin

Een hepatitis B vaccinatie kan namelijk een groot verschil maken in deze gevallen. Zo wordt ervoor gezorgd dat jij niet besmet zal kunnen raken door deze ziekte. Het gehele traject van dit vaccin wordt in drie delen verdeeld. Veel mensen die in de zorg werken moeten deze prikken krijgen voor hun eigen veiligheid. Na deze drie vaccins zal je voor de rest van. Je leven beschermd zijn tegen deze ziekte. Toch is het krijgen van dit vaccin niet gratis. Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent moet je dit vaccin zelf betalen, maar aan jouw eigen gezondheid is uiteindelijk natuurlijk geen prijskaartje te verbinden. Met een goede verzekering zal je het vaccin kosteloos kunnen krijgen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. 

Voor vervelende klachten

Wanneer je wel besmet wordt met hepatitis B kan dit namelijk tot diverse vervelende klachten leiden. Echter, hoef je niet altijd last te hebben van de klachten wanneer je besmet bent. Terwijl je zonder deze klachten nog steeds anderen zou kunnen besmetten. De meest voorkomende klachten is het verliezen van eetlust, vervelende koorts symptomen, vermoeidheid en jeuk. Klachten zoals pijn in de rechter bovenbuik, donkergekleurde urine en licht gekleurde ontlasting zijn ook symptomen van hepatitis B. Deze klachten komen vaker voor wanneer er problemen zijn met de lever, zoals bij hepatitis A. Het zijn dan ook klachten waar je snel weer vanaf wilt komen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een hepatitis B vaccinatie, zodat je niet besmet kan worden met deze ziekte.