Athene: een stad die alles heeft voor een geslaagde stedentrip

Athene: een stad die alles heeft voor een geslaagde stedentrip

Europa is wereldwijd misschien wel het continent met de rijkste, of met de meest veelbewogen, geschiedenis. Mede als gevolg daarvan kennen we in Europa talloze steden met de fraaiste stratenplannen, pleinen en bouwwerken. Een van de landen die natuurlijk een bijzonder boeiende geschiedenis kent is Griekenland. De hoofdstad van het huidige Griekenland – Athene – biedt dan ook veel bezienswaardigheden die deze veelbewogen historie verraden. Dit zijn overigens bij lange nog niet de enige bezienswaardigheden die Athene te bieden heeft aan de vele toeristen die jaarlijks deze stad bezoeken. Dit alles maakt dat Athene een zeer geliefde bestemming is voor korte, maar ook lange, stedentrips.

bezienswaardigheden athene

Welke voordelen biedt een stedentrip naar Athene zoal?

Om de volgende redenen is een stedentrip naar de Griekse hoofdstad Athene voor alle soorten toeristen aan te raden:

  • In Athene zijn nog steeds talrijke bouwwerken te bezichtigen met een groot historisch belang. Denk hierbij aan het Parthenon op de Akropolis, de Tempel van Zeus en het historische Olympisch Stadion. 
  • In het Nationaal Archeologisch Museum in Athene zijn vele vondsten en overblijfselen uit al lang vervlogen tijden te aanschouwen.
  • Winkelen, door smalle straatjes slenteren en heerlijk dineren is bij uitstek mogelijk in de sfeervolle wijk Plaka.
  • Athene is ook het centrum van de rijke, gevarieerde en – laten we eerlijk zijn – buitengewoon smaakvolle Griekse keuken.
  • In Athene heerst een uitgaansleven die stappers van jong en oud wel zal kunnen bekoren.
  • Athene beschikt over een klimaat dat het mogelijk maakt de stad het hele jaar door comfortabel te kunnen bezoeken. Evenwel zijn vooral de lente en de herfst zeer geschikt. In de zomer kan het soms namelijk te heet worden om op een actieve manier de stad te gaan bezichtigen.