Huis kopen Spanje? Volg deze tips!

Huis kopen Spanje? Volg deze tips!

Spanje is een heerlijk land om te wonen. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer Nederlanders naar dit land verhuizen. Wil jij graag een huis kopen Spanje en hierheen verhuizen? Weet dan wel dat hier heel wat bij komt kijken. Met de onderstaande tips kom je in ieder geval een heel eind!

Tip 1: Schakel hulp in van een aanbieder

huis kopen spanje

Je kunt zelf op zoek gaan naar een huis in Spanje en de aankoop zelf regelen. Over het algemeen is dat wel voordeliger, maar met een aanbieder wordt het een stuk makkelijker. Je weet dan ook zeker dat je het op de juiste manier doet en je bespaart hier heel wat tijd mee. 

Het is slim om te kiezen voor een aanbieder die ook een kantoor heeft in Nederland. Zo kun je gemakkelijk even langs gaan en de aanbieder spreekt dan ook jouw taal. Daarbij weet de aanbieder precies waar je op moet letten als je naar Spanje wilt emigreren.

Tip 2: Doe op tijd je aanvraag voor een NIE nummer

huis kopen spanje

Het NIE nummer is het Spaanse fiscale nummer. Je hebt dit nodig om een huis te kopen en belastingen te betalen. Zorg er altijd voor dat je het NIE nummer op tijd aanvraagt, zodat er geen vertraging ontstaat in het aankoopproces. Een Nederlandse aanbieder kan je hier vaak wel bij helpen. Heb je geen Nederlandse aanbieder ingeschakeld? Dan kun je het nummer zelf aanvragen bij de Spaanse ambassade of met hulp van een Spaans notariskantoor.

Tip 3: Houd rekening met extra kosten

Spaanse huizen zijn vaak goedkoper dan Nederlandse huizen. Vergeet echter niet dat je ook in Spanje te maken krijgt met extra kosten. HIerbij kun je denken aan kosten voor de inschrijving, overdrachtsbelasting en het inschakelen van een notaris en een advocaat. Deze kosten bedragen gemiddeld ongeveer 15% van de koopsom.