Jezelf op nummer één!

Jezelf op nummer één!

Je werkt fulltime, regelt de boodschappen, springt de keuken in om vervolgens heel het huis weer op orde te krijgen. En dit doen we non stop, zonder enige pauzes te nemen. In zo een drukke en chaotische wereld is het nodig om af en toe de stekker er uit te trekken om helemaal tot rust te komen. Rust betekent op vakantie, want op vakantie laat je even alle drukte en stress achterwege. Hoe belangrijk is het eigenlijk om daadwerkelijk op vakantie te gaan? Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Vitamine-rust.

Drukte, prestatiedruk en werkstress zijn misschien wel de grootste boosdoeners in ons leven. Deze kwesties lijken onvermijdelijk, maar zijn in werkelijkheid veel makkelijker te ontkomen. We zitten zo erg in onze routine dat stoppen haast geen optie is. Als we zelf niet aan de bel trekken, doet ons lichaam dat op een gegeven moment zelf wel als het teveel wordt. Een prettige onderbreking van je werkzaamheden heeft daarom daadwerkelijk invloed op je gezondheid. Dit komt mede doordat je stressniveau veel lager is waardoor je beter kunt slapen en uitgerust wakker wordt. Hiernaast heeft je brein ook gewoon wat rust nodig. Even geen prestatiedruk, maar alleen de druk om even goed je tijd te nemen en te genieten. Wees bereid om tijd vrij te maken voor een pauze, sterker nog wees bereid om op vakantie te gaan! 

Ik moet weg!

Ja, je leest het goed: vakantie. Een heel jaar werken om vervolgens twee weken in de drukste periode van het jaar op vakantie te gaan. Hoe gek dit ook klinkt, het is helaas wel de realiteit. Het belang van het nemen van rust is erg groot, dus op vakantie gaan kan zeker geen kwaad. Als we het over vakanties hebben, denken we snel aan all inclusive resort in Turkije of lekker sangria’s drinken in Barcelona. Om echt tot rust te komen is het verstandig om het vertrouwde achterwege te laten en probeer verder te kijken dan je neus lang is. Rust lekker uit in een van de oudste regenwouden ter wereld en ga in Australië reizen! Of geniet van de bruisende Kaapstad en boek een Zuid-Afrika vakantie!
Durf uit je comfortzone te stappen, kies voor rust en boek een exotische reis!