Lekker buiten het seizoen op vakantie gaan

Lekker buiten het seizoen op vakantie gaan

Nu de zomer op zijn einde is, gaat heel Nederland weer aan het werk. Maar ik niet! Nu pluk ik de vruchten van mijn slimme tactiek. Ik ga namelijk lekker buiten het hoogseizoen op vakantie. Toen ik mijn vakantie naar de zon ging boeken bij Bebsy, viel het me op dat het in september overal niet zo druk was. Ideaal voor mij! Ik ben namelijk niet zo dol op grote mensenmassa’s. Wanneer je op vakantie bent in populaire landen of plekken, dan ontkom je daar niet aan in de zomer. Daarom besloot ik lekker na de drukte weg te gaan. Als ik deze blog geschreven en geplaatst heb, dan ga ik heerlijk genieten van mijn welverdiende rust. Benieuwd wat nog meer de redenen waren voor deze beslissing? Ik leg het haarfijn uit!

Als een local leven

Wanneer ik naar een nieuwe omgeving ga of een land wil ontdekken, dan doe ik dit graag op dezelfde manier als de locals. Zo zorg ik er ook altijd voor dat mijn hotel zich in het centrum van de stad bevindt als ik op stedentrip ga. Je ziet dan een hele andere kant van de stad. Bovendien ervaar je het dan echt als iemand die daar woont. Duik de zijstraatjes in, wijk af van de toeristische routes en laat jezelf versteld staan van al het moois dat de locatie je te bieden heeft. Echt een aanrader als je net als ik fan bent van reizen en nieuwe ervaringen op doen. Om op vakantie ook zo’n ervaring te realiseren, heb ik dus buiten het seizoen mijn reis geboekt. Dat is een van de redenen.

Nooit meer wachten

Een ander goed argument om in het laagseizoen erop uit te gaan? Je hoeft veel minder te wachten. Omdat er minder mensen verblijven, ontvang je een betere service in het hotel en in de restaurants. Bovendien staan er geen wachtrijen op de luchthavens. De drukste periode zit er inmiddels op! Jij loopt als een baas gelijk het vliegtuig in zodat jouw heerlijke vakantie naar de zon goed kan beginnen. Jouw vrije tijd is immers kostbaar. Niemand gaat voor zijn plezier urenlang in de rij staan. Je hebt geen geduld om een half uur te wachten voordat iemand eindelijk jouw bestelling kan opnemen. Dat is dus ook een reden om lekker buiten het seizoen op vakantie te gaan. 

Wel even bikkelen in de zomer

Al moet ik wel toegeven dat er ook een minder leuk aspect verbonden is met zo laat op vakantie gaan. Zo heb ik wel de hele zomer door moeten werken en bikkelen. Uiteraard kan dat zo weer zijn voordelen hebben, maar ik verlangde op een gegeven moment wel heel erg naar mijn vakantie. Daarom had ik toch even snel nog een leuke stedentrip bij Bebsy geboekt. Het beviel zo ontzettend goed hoe makkelijk het regelen van mijn vakantie verliep, dat ik deze reisorganisatie nog een keer ingeschakeld heb. Maar nu ga ik de blog afronden. Er staat immers een heerlijke zonvakantie op mij te wachten!