Vier dingen die je gedaan moet hebben in Vietnam

Vier dingen die je gedaan moet hebben in Vietnam

Een land dat steeds populairder wordt onder reizigers is toch wel Vietnam. Dit komt omdat het land veel te bieden heeft en steeds aantrekkelijker wordt voor toeristen zonder dat het zijn authentieke charme verliest. Wanneer je dan besluit om voor een rondreis Vietnam te gaan, dan zijn er altijd van die dingen die je gewoon gedaan moeten hebben tijdens je tijd daar. Daarom schrijf ik deze blog over dé vier dingen die je in Vietnam gedaan moet hebben tijdens je rondreis. Lees je mee?

Vervoer per motor

Een hele toffe manier van vervoer in Vietnam is per motor. Nee, daarvoor hoef je niet zelf in het bezit te zijn van een rijbewijs. Het is eigenlijk een excursie en een vervoersmiddel in één. Reis van A naar B over de tijd van een hele dag of een deel daarvan. Je gaat dan met de organisatie die het organiseert van de gewone paden af zodat je een prachtige tour krijgt van het land en je lunch op een prachtige locatie kan opeten. Voor zowel de avonturier als de natuurliefhebber.

Hoi An voor iedere soort reiziger

De bruisende stad Hoi An is interessant voor iedere reiziger omdat je er het avontuur kan opzoeken door middel van allerlei interessante activiteiten. Maar het heeft ook een hele mooie historie en je kan er enorm goed winkelen. Voor ieder wat wils dus! Het is de ideale plek voor een paar dagen maar werkt ook goed als tussenovernachting tijdens je rondreis Vietnam.

Proef de lokale keuken

Vietnam staat onder andere natuurlijk bekend om de heerlijke gerechten die het land kent. Denk maar eens aan die kleine loempia’s die wij hier in Nederland maar wat graag eten. Daar is dus een heel land vol van! Nee, niet van die loempia’s maar van een gerechten met zoveel groenten en smaak. Ik raad dan ook aan om waar dat kan de lokale keuken te proeven bij de eettentjes op straat. De grote restaurants azen juist op het toerisme en daar gaat de authenticiteit verloren.

Een markt op het water

De drijvende markt van Cai Rang is maar wat bekend in de omgeving daar. Op de smalle kanalen drijven hele hutjes met goederen en waren. Vaar er met een gids tussendoor en voeg een extra beleving toe aan het ontdekken van de smaken van Vietnam. Voor je het weet ben je van een vers gesneden mango aan het smikkelen, midden op het water.