Midden-Amerika

Afwisselend Midden-Amerika

In Midden-Amerika vinden we naast het bekende Mexico ook de landen Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaraqua, Costa Rica en Panama. Midden-Amerika is zeer interessant om te bezoeken, omdat je hier prachtige resten van de Mayacultuur vindt. Grote en drukke steden worden in dit continent afgewisseld met kleine, authentieke indianendorpjes en lange stranden met grote gebieden tropisch regenwoud en woestijn.  Rondreizen door Midden-Amerika betekent een afwisselende en imposante reis.

Rondreizen door Midden-Amerika

Als je in korte tijd veel wilt zien dan is een groepsreis aan te raden. De gidsen leiden je langs de mooiste bezienswaardigheden van de landen en je komt op plekken waar je alleen misschien niet zo snel zou komen. Je kunt overigens ook prima alleen door de landen trekken. Vooral wanneer je van backpacken houdt is reizen in Midden-Amerika avontuurlijk. Per bus reizen is het makkelijkst en je hebt keuze uit verschillende prijscategorieën.

Mayacultuur van Mexicosuperdeals

Mexico is het bekendste land van Centraal-Amerika. In het land vind je belangrijke archeologische vondsten en ruïnes van de Maya cultuur. Een van de best bewaarde Mayasteden is Chitzen Itza. Ook het complex van Planque is indrukwekkend om te zien. Het land kent veel badplaatsen. Een aantal ervan zijn groot en toeristisch zoals bijvoorbeeld Playa del Carmen, Cozumel en Cancun. Je kunt hier genieten van een welverdiende strandvakantie, maar de plekken zijn ook zeer in trek bij duikers en geschikt om te snorkelen.

Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico, is gigantisch groot en druk, maar heeft een aantal mooie bezienswaardigheden. Mexico, Guatemala en Belize zijn een mooie en populaire combinatie om in één reis te combineren.

Duiken in Belize en Honduras

Belize is een beetje een vreemde eend in Midden-Amerika. Door zijn verleden wordt er hier geen Spaans maar Engels gesproken. Het land is klein en dunbevolkt, maar heeft prachtige kleine, autoloze eilandjes waar je goed kunt duiken. Ook in Honduras kun je goed duiken. Dit land is minder in trek bij toeristen, mede door de armoede in het land.

Costa Rica en Panama

Deze landen zijn vooral geliefd bij backpackers. Costa Rica wordt staat bekend om zijn vele wouden en vulkanische gebieden en is vooral aan te raden als je een avontuurlijke reis wilt maken. Je kunt er namelijk heel goed raften, surfen, kajakken, diepzeeduiken et cetera. Panama grenst aan Costa Rica en kennen de meeste mensen waarschijnlijk van het Panamakanaal. Panama-stad is de hoofdstad en er is van alles te doen. Bezoek er kathedralen, musea en de oude binnenstad. In beide landen kun je ook heerlijk aan het strand liggen en genieten van het tropische klimaat.

Sportief Nicaraqua en El Salvador

Deze landen zijn  beduidend minder ontwikkeld dan andere landen in Amerika en zijn minder geliefd bij toeristen. Maar, de landen hebben prachtige natuur en zijn aan te raden als je een sportieve reis wilt. Je kunt er tochten maken over vulkanen, kajakken in een van de vele rivieren en zijn er een aantal goede surfspots te vinden. Omdat er nog niet veel toeristen komen liggen de prijzen er nog een stuk lager.