Naar Vietnam via Schiphol

Parkeren Schiphol

Vietnam is een fantastisch land om doorheen te reizen. Het weer is er altijd fantastisch en er zijn mooie stranden. Ook zit het land vol historische monumenten en heeft het land veel cultuur.

 

Vietnam werd lange tijd gezien als gevaarlijk en werd niet snel in verband gebracht met reizen, maar juist met de Vietnam oorlog. Allereerst is het land niet gevaarlijk om te reizen. Er zijn op dit moment geen serieuze conflicten. Uiteraard moet je wel altijd alert zijn op zakkenrollers en als je op de scooter door de drukke straten rijdt moet je wel erg voorzichtig zijn. Dat Vietnam nog vaak wordt herinnerd aan de Vietnam oorlog is enerzijds jammer. Anderzijds zijn er wel schitterende  en indrukwekkende monumenten en zijn er nog verschillende plekken en bouwwerken die aan deze zwarte bladzijde herinneren. Leuk is misschien niet het goede woord, maar wel leerzaam en indrukwekkend.

P

Vliegen vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks vliegen naar Vietnam. Als je in Saigon aankomt kun je een visa on arrivel krijgen. Het is echter verstandiger om in Nederland een visum aan te schaffen. Kom je over land, dan moet je wel van te voren een visum hebben geregeld. Vliegtijd vanaf Schiphol is ongeveer 12. Een gemiddelde ticket kost ongeveer 800 euro. Wil je nog wel wat geld uitsparen en je gaat parkeren bij Schiphol vergeet dan niet de prijzen te vergelijken.

Eenmaal in Vietnam zul je versteld staan van de schoonheid van het land. Vanuit Vietnam is het gemakkelijk om naar Laos of Cambodja een uitstapje te maken. Een perfecte reis!

Schiphol