Ontdek het fraaie Noorwegen!

Ontdek het fraaie Noorwegen!

Noorwegen, het land van het Noorderlicht, de fjorden, de meren en de uitgestrekte ongerepte natuur. Wanneer je op rondreis naar Noorwegen gaat zijn dit de absolute hoogtepunten van je reis. Maar er is meer! Iedere regio in Noorwegen heeft zijn eigen landschap, cultuur en lokale producten. Kom je voor een relaxte vakantie, wil je de natuur opsnuiven of ben je op zoek naar avontuur: Noorwegen is een land met voor ieder wat wils.

Zomer en winter in Noorwegen

Noorwegen is een land dat zowel in de zomer als in de winter een prachtige bestemming voor je vakantie is. In de winter kun je er goed skiën op de uitgestrekte besneeuwde bergen. Maak een tocht met de sledehonden of bezoek en beklim de gletsjers. Ook in de zomer is er voldoende te beleven. De ongerepte natuur, de grote nationale parken van Noorwegen en de prachtige fjorden zijn een must voor de echte natuurliefhebber.

De beste reisperiode voor Noorwegen is van mei t/m augustus. Dit is de periode met de beste temperaturen. Voor de wintersportvakantie is februari/maart de beste periode. In deze periodes is het Noorderlicht echter niet te zien. Hiervoor moet je juist buiten deze periode reizen.

Noorderlicht en Middernachtzon

Noorwegen is een land waar twee bijzondere natuurverschijnselen te zien zijn. Het zien van deze natuurverschijnselen is voor velen een reden voor een vakantie Noorwegen. Het Noorderlicht is het beste zichtbaar in Noord-Noorwegen op de dagen dat het van 18.00 tot 01.00 uur helemaal donker is. De periode waarin dit het geval is, is van 21 september t/m 21 maart. Het Noorderlicht is op verschillende plekken waar te nemen.

Er zijn vele uitzichtpunten, mogelijkheden om het Noorderlicht per boot te aanschouwen en er zijn zelfs steden waarin het ‘stedelijke’ noorderlicht te zien is. Wie van mei t/m juli tot boven de noordelijke poolcirkel reist, kan de middernachtzon meemaken. De zon gaat in deze periode niet onder en geeft een prachtige roodgele gloed aan de horizon.

Natuur en avontuur

Noorwegen is het land van uitgestrekte en ongerepte natuur. Vele toeristen reizen hier naar af om de weidsheid en stilte van deze gebieden mee te maken. Wie naar Noorwegen afreist, wordt getrakteerd op het donkerblauwe water van de fjorden en adembenemende watervallen.

Vele wandelpaden leiden hier naar toe. Bekijk je het liever vanaf het water, dan worden er verschillende rondvaarten georganiseerd. Voor de wat avontuurlijkere reiziger zijn er mogelijkheden om te kajakken en te raften in de Noorse wateren.

Steden en cultuur

Tussen de uitgestrekte natuur vind je de steden van Noorwegen. De hoofdstad Oslo is omgeven door het Oslofjord en aan de andere kant door bos. Oslo bestaat uit meerdere eilandjes. Met een kajak bezoek je op een avontuurlijke manier alle eilandjes. In alle steden vind je een grote verscheidenheid aan winkels en restaurantjes. Velen gericht op de specifieke tradities van Noorwegen en vol met lokale lekkernijen en streekproducten.

Tijdens een bezoek aan de steden is het ook heerlijk cultuur snuiven. Uiteraard vind je in Noorwegen veel historie van de Vikingen terug. Ook de kunstwerken van de beroemde Noorse kunstenaar Edvard Munch zijn een aanrader.