Tips voor beginners

Tips voor beginners

Voor de beginnende wintersporters hebben wij een aantal handige tips voor jou op een rijtje gezet. Zo wordt het beginnende wintersporters aangeraden om niet gelijk een snowboard te kopen, maar eerst te gaan huren. Zo kun je kijken of je het wintersporten echt wat vind of dat het toch niet helemaal jou ding is. Kies daarbij het juiste gebied uit. Je bent een beginner dus ga niet gelijk van de zwarte piste af. Dan kan je het gevaarlijk maken voor jezelf en andere wintersporters. Zij kunnen namelijk al wel goed snowboarden of skiën en rekenen niet op een beginner op de zwarte piste.

Denk aan je skipas

Als je gaat skiën of snowboarden heb je een skipas nodig. Kosten die veel mensen over het hoofd zien. De skipas maakt de vakantie vaak duur. Met de skipas kun je vaak met de liften naar de verschillende pistes toe. Zo heb je toegang dat het hele gebied. Het is een dure aanschaf, maar essentieel als je wil gaan skiën of snowboarden met je snowboard. Je hebt de liften nodig om boven te komen, of eventueel naar beneden te gaan als je niet meer van de piste af wil. Handig is het dus zeker wel. Zoek van tevoren goed uit wat je koopt en hoe lang je pas geldig is. Je hebt verschillende skipassen voor verschillend aantal dagen.

Laagjes

Tip voor alle wintersporters denk aan je laagjes. Zowel in je kleding als je snowboard schoenen. Trek die lagen lekker aan. Heb je het warm? Dan kun je altijd iets uittrekken. Je kunt lastig een extra kledingstuk ergens vandaan toveren. Doe dus liever te veel aan dan te weinig. Je hebt ook geen zin als je boven op de piste staat om terug te moeten gaan naar je appartement of hotel om warme kleren te halen. Het is een kleine moeite waar je veel lol van kan hebben als je er gelijk aan denkt. Dus trek die laagjes kleding aan!