Voor je vaccinaties Kenia ga je naar Reisprik!

Voor je vaccinaties Kenia ga je naar Reisprik!

Heb jij het plan om naar Kenia te gaan? Het Afrikaanse land waar je de "Big Five" ofwel de kafferbuffel, leeuw, luipaard, nijlpaard en olifant kunt aanschouwen? Dan heb je een fanstastische reis voor de boeg. Je kunt je er nu al op verheugen, ook als je nog maar net het idee hebt geopperd aan je partner. Het is dan zaak om die bijzondere reis werkelijkheid te maken. Het is altijd verstandig om je goed in te lezen over het land zelf. Is het er veilig? Is er een negatief reisadvies? In Kenia ben je veilig en er is geen negatief reisadvies. Je kunt hier met een gerust hart op vakantie. Al is het wel slim om even op de site van Reisprik te kijken naar de vaccinaties Kenia.

Op Reisprik vind je actuele informatie over vaccinaties

Tik je in het zoekvenster op de site van Reisprik "Kenia" in? Dan zie je dat hier geen verplichte vaccinaties nodig zijn. Dat is dus alvast mooi. Maar direct daaronder staan wel vaccinaties die (ernstig) worden aangeraden. Het gaat hier dan om DTP, Gele Koorts, Hepatitis A, Mazelen en Rabiës. Deze vaccinaties zijn dus niet verplicht maar wel aan te raden. Dan zijn er ook nog vaccinaties die optioneel zijn. Dit zijn de vaccinaties Hepatitis B, Meningokokken en Tuberculose. Via de site van Reisprik kun je niet alleen zien waar jij terecht kunt voor deze vaccinaties, je kunt er ook direct een afspraak inplannen.

Waarom is vaccineren voor naar het buitenland belangrijk?

We hebben het, in Nederland, heel goed voor elkaar op het gebied van vaccinaties. Ieder kind dat wordt geboren krijgt uitnodigingen om mee te werken aan het Rijksvaccinatieprogramma. En dat heeft een groot effect gehad. Veel voorheen dodelijke ziektes als Polio en de Bof komen in Nederland zo goed als niet meer voor. Tel daar dan bij op dat het drinkwater in Nederland erg veilig is en dat het voedsel dat ook is. In andere landen is dat lang niet altijd het geval. Om te voorkomen dat je in het buitenland ziek wordt, is vaccineren van levensbelang.

En wat denk je van COVID-19?

De wereld is momenteel weer (bijna) helemaal van het slot. Je kunt nu naar de meeste landen weer reizen zonder Corona-maatregelen te moeten volgen. COVID-19 heeft de afgelopen twee jaar flink huis gehouden en dit virus is nog steeds niet 100% weg. Het kan dus zijn dat je toch nog een prik moet halen tegen de tijd dat jij op reis gaat. Kijk vooraf dus goed op Reisprik!