Tips voor het zoeken naar bootstoelen

Tips voor het zoeken naar bootstoelen

Een mooie boot waar je lekkere vaartochten mee kunt maken, is natuurlijk een prachtige bezitting waar je veel plezier van kunt beleven. Optimaal comfort aan boord voor het plezier van groot belang. Kwalitatief goede bootstoelen dragen hier enorm aan bij. Vooral als je lange vaartochten gaat maken, is een luxueuze en comfortabele stoel achter het roer, of in de kajuit, een onmisbare accessoire. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het grote assortiment bootstoelen dat tegenwoordig beschikbaar is via bootwinkels? Dit blog biedt de beste tips om een perfecte en comfortabele bootstoel te kunnen vinden.

bootstoelen

Een inklapbare stoel of een standaardstoel?

Wie op zoek gaat naar bootstoelen, kan kiezen voor inklapbare varianten en voor gewone modellen. Een voordeel van inklapbare stoelen is dat je hiermee ruimte kunt besparen. Verder zitten dit soort stoelen uiterst comfortabel. Zogenoemde regisseurstoelen zijn dan de perfecte keuze voor jou. Deze stoelen voor bootvaarders kun je inklappen én ze zitten lekker! Ga je liever voor een vaste stoel? Dan ben je voordeliger uit, maar moet je wel letten op voldoende zitgemak en comfort als je voor een standaard bootstoel kiest.

Als je een stuirstoel zoekt, let dan hier op

Een stuurstoel moet natuurlijk aan strengere eisen voldoen dan een standaard bootstoel. Bij stuurstoel is het zitcomfort enorm belangrijk. Kies je voor een stuurstoel van sterk leer, dan zit je – letterlijk en figuurlijk- altijd goed. Verder is het bij stuurstoel, waar je tijdens boottochten vaak langdurig op zit, fijn als je het zitvlak, de leuning en de armsteunen zonder al te veel moeite kunt bijstellen. Houd je met deze aspecten rekening, dan heb je een bootstoel die aan alle eisen van gemak en comfort voldoet!

Stof of leer: wat kies jij?

Stof en leer zijn beide prima stoffen voor stoelen, maar er is wel verschil natuurlijk. Zo kan leer goed tegen vocht en is een lederen stoel vrij gemakkelijk schoon te houden. Stof heet als voordeel dat er veel keuze is aan stofsoorten, kleuren en patronen. Verder zijn stoelen met een stoffen bekleding beter betaalbaar dan leren stoelen. De eisen die je stelt, zijn natuurlijk bepalende voor jouw beslissing.