Vakantie in Thailand: Gastvrije inwoners, schitterende stranden en een ongerepte natuur

Vakantie in Thailand: Gastvrije inwoners, schitterende stranden en een ongerepte natuur

Een rondreis Thailand is de beste manier om kennis te maken met zijn gastvrije inwoners en zijn vele bezienswaardigheden. Het is dan ook één van populairste vakantiebestemmingen van Azië. Het is er niet alleen genieten van de prachtige stranden maar zeker ook van de plaatselijke Thaise keuken. 

Visum 

De meeste toeristen die voor een vakantie Thailand kiezen, combineren een bezoek aan Bangkok met accommodatie in kuststeden zoals Phuket, Koh Samui of Koh Phi Phi. In veel gevallen hoort dit bij een reis naar het land. Je hebt een visum Thailand wanneer je meer dan 30 aaneengesloten dagen in het land verblijft. Geef je de voorkeur aan een vakantie in China? Dan moet je een visum China aanvragen.

Rondreis start in Bangkok

Als je met een rondreis Thailand wil ontdekken start je droomvakantie meestal in de Thaise hoofdstad Bangkok met zijn smaragdgroene Boeddha, zijn bruisend uitgaansleven en het mysterieuze China Town. In elke straat van de Thaise hoofdstad word je met een tempel geconfronteerd. De tegenstelling met de luxueuze hotels en resorts met de vele sloppenwijken is enorm. Overal in de stad zie je kanaaltjes, Bangkok wordt dan ook terecht vergeleken met Venetië. Veel van deze kanalen zijn ondertussen gedempt om plaats te maken voor meer wegen. Tijdens je bezoek aan Bangkok moet je zeker naar Het koninklijk paleis met de ‘Wat Phra Kaew’ tempel met de overbekende smaragdgroene Boeddha.

Chiang Mai

Deze stad ligt langs de legendarische Zijderoute, een drukke handelsroute tussen Oost- en West Azië. Tussen de vele tempels in het drukke stadscentrum is het heerlijk relaxen in het prachtig stadspark "Buak Had" met zijn oude stadsmuren en poorten, en een levendige avondmarkt. De ongerepte natuur rondom Chiang Mai is een gedroomd parcours voor allerlei buitensporten en raften. Een ritje op de rug van een olifant mag je niet vergeten.

Koh Chang

Geniet op de mooiste stranden aan een azuurblauwe zee, van de nodige schaduw onder de zacht wuivende palmboom op wandelafstand van een haast ondoordringbare jungle? Op dit prachtig groene en bergachtige eiland Koh Chang of Olifanteneiland kun je zelfs een PADI-duikcursus volgen. Voor een aparte ontdekkingstocht vanaf het water huur je hier goedkoop je eigen vaartuig.

De Parel van het zuiden

Phuket of 'De parel van het zuiden' valt op met zijn lange, brede en mooie stranden langs de kronkelende kustlijn. De grootste stad van Thailand wordt overal omringd door krijtrotsen en groene heuvels met meerdere watervallen als ‘Bang Pae’ in het Khao Phra Thaeo National Park. Het nachtleven van Phuket is rijk aan mogelijkheden, vooral in de omgeving van Patong Beach en Kata Beach.