Een prik voor op vakantie

Een prik voor op vakantie

Nu men eindelijk weer vakanties kan boeken naar verschillende landen, zijn er veel enthousiaste vakantiegangers meteen aan het plannen voor deze zomer. Doordat we een lange tijd geen vakanties hebben kunnen nemen, staan veel mensen dan ook te springen om de meest exotische tripjes te kunnen maken. In de afgelopen maanden heeft iedereen kunnen ontdekken hoeveel Nederland te bieden heeft, maar toch is een vakantie naar het buitenland vaak ook erg leuk. Doordat men juist zo graag op reis wil gaan, zullen veel meer mensen deze zomer kiezen voor verre reizen. Dit is voor veel vakantiegangers ook beter mogelijk, aangezien er in het afgelopen jaar flink wat geld gespaard is. Het is alleen wel belangrijk dat we ons bij deze lange reizen goed voorbereiden, dat is dan ook al het halve werk. 

Een reisvaccin

Een reisvaccin is hier een belangrijk onderdeel van, dat ervoor kan zorgen dat je in ieder geval met een veilig gevoel een reis naar een exotisch land kan maken. Landen in continenten zoals Azië, Afrika en Zuid-Amerika hebben vaak virussen en bacteriën die wij in Europa niet meer hebben. Daarom is het voor een paar varianten van deze ziektes verstandig om je hiervoor in te enten voordat je op reis gaat. Zo zal je tijdens de reis geen risico lopen om vervelende ziektes te krijgen tijdens de vakantie. Op deze manier kan je optimaal genieten van de lang verdiende vakantie met jouw familie of vrienden waarnaar je zolang hebt uitgekeken. Het zou dan ook jammer zijn als een virus of bacterie deze reis in het water zou laten lopen en je alleen maar ziek in het hotel kan zitten. 

Voor diverse ziektes

De bmr vaccinatie is een van deze vaccins die ervoor zal zorgen dat je met een veilig gevoel op vakantie zal kunnen gaan. Bmr is een afkorting van drie verschillende ziektes, namelijk de bof, mazelen en rodehond. Deze drie komen vooral veel voor in landen in Afrika en Azië, dus vooral wanneer je naar één van deze landen op reis wil gaan, kan het verstandig zijn om dit vaccin eens te bekijken. De bof is net als de rodehond een vervelend virus, maar de mazelen is van deze drie vaak het grootste probleem. De mazelen zijn namelijk erg besmettelijk en daarnaast kunnen de verschijnselen ook erg vervelend zijn. Denk hierbij aan symptomen zoals verkoudheid, koorts en rode ogen. Tevens zijn de jeukende vlekjes op de huid één van de bekendere symptomen die erg vervelend kunnen zijn wanneer je hier last van hebt.