Vietnam bezoeken via de motor

Vietnam bezoeken via de motor

Als je Vietnam met de motor wilt bezoeken, heb je de beste keuze gemaakt. Ik had in tijdschriften gelezen dat het regenseizoen begin oktober ten einde liep, en dat de rest van het jaar rustig was. Daar en op dat moment reed ik op een geweldige bmw r100 caferacer bike. Ik zou in oktober vertrekken, en de dagen voorafgaand aan de reis waren regenachtig. 

De dag voor mijn vlucht klaarde het weer op en de volgende dag was het helder en zonnig de hele dag dat ik daar was. Ik kon het niet geloven. Mijn vriend en ik huurden fietsen en reden door de stad, iets wat geen van ons ooit eerder had gedaan.

Een reis om nooit te vergeten

De reis was uiteindelijk een van de beste ervaringen van mijn leven. Het deed me beseffen dat regenseizoenen komen en gaan, en dat het goed is van de zon te genieten zolang het kan. Neem ook een dB-eater mee om de rust niet te verstoren. Vietnam is een prachtig land. De wegen zijn meestal goed en relatief goed onderhouden, en er zijn weinig auto’s (soms geen) op de weg.

De 3 beste plekken in Vietnam voor een motortocht

1.

Quang Tri Province – niet erg bekend bij buitenlanders, maar het is een gebied met veel geschiedenis en cultuur. Ik at meestal een bord met noedels, curry, en vers fruit. Laat je niet afschrikken door de restaurants waar je in de stad kunt eten. Het is zeer goed te bezoeken via een bmw k100 bikes.

2.

Hoi An – het is een must-see voor toeristen.  Het kustgebied van Hoi An is mooi en populair om te winkelen. De wegen zijn goed onderhouden, dus perfect om met je motor langs te razen. Door het mooie weer in de provincies rijden veel mensen zonder beschermende kleding, maar persoonlijk raad ik dit altijd af.

3.

Nam Dinh – een minder bekende zuidelijke stad, maar een prachtige plek om te bezoeken. Tonnen van vissersboten zijn aangemeerd in de haven, en er is een mooi strand en een rivier wandeling. Ga naar een gat – in – de – muur eethuis en je zult echt verrast worden. Misschien geloof je me niet. Probeer het. Ik zal je niet tegenhouden om thee te drinken als dat is waar je van houdt, maar sla de koffie niet af. Keer voor zonsondergang op een cafe racer motorcycle weer terug naar je hotel om van de koele nacht te genieten.