Wat denk jij van een fietsvakantie?

Wat denk jij van een fietsvakantie?

Wilt u er lekker een dagje op uit? Maak dan gebruik van een handige fietskaart. U kent de kaarten die u onder andere bij de ANWB kunt kopen vast wel, maar u kunt er nu voor zorgen dat u uw persoonlijke kaart tot uw beschikking krijgt. Wil je het echte avontuur? Bekijk dan ook de populaire pakketreizen naar Vietnam inclusief fietshuur en gids.

Fietskaart opzoeken op het internet

Het is allereerst van belang om een fietskaart op te zoeken op het internet, of ervoor te zorgen dat u deze zelf kunt maken. Welke methode u kiest is op zich niet relevant, mits u er maar in slaagt om een kaart op het scherm te toveren. Indien u een eigen kaart aan wilt maken is het verstandig om gebruik te maken van Google Maps. Hierop staan alle wegen netjes vermeld. U kunt die vervolgens afdrukken met de inkt of toner van uw eigen printer, waardoor er een persoonlijke fietskaart voor u zal worden samengesteld.

Afdruk maken van de fietskaart

U kunt de afdruk van de fietskaart maken door de kaart op het scherm te plaatsen binnen een programma waarmee u kunt afdrukken. Indien u erin slaagt om een document als PDF te downloaden kunt u eenvoudig op het printer logo klikken. Als u vanuit Google Maps een eigen kaart wilt maken kunt u ook daar de mogelijkheid tot afdrukken eenvoudig aanklikken. Met behulp van het afdrukvoorbeeld kunt u bepalen wat er uiteindelijk op het papier zal komen te staan. Zodra u tevreden bent met het voorgestelde resultaat kiest u voor het daadwerkelijke afdrukken van de fietskaart.

Fietsen met uw eigen afdruk

Als het afdrukken van uw eigen fietskaart met behulp van de inkt of toner van een van online webshops gelukt is kunt u op een heerlijke manier op pad. U kunt de kaart volgen terwijl u fiets, bijvoorbeeld langs een aantal van de punten die u heeft aangemerkt op de kaart. Op die manier weet u niet alleen zeker dat u de weg terug zal vinden, maar ziet u ook direct hoe ver u bent en welke afstand er op dat moment nog af te leggen valt. Daarnaast kan u ook een combinatie van navigatie apps en een fysieke kaart gebruiken. Waarom een fietsvakantie boeken?

Een vakantie met de fiets is enorm ontspannen. Je kunt de wijde wereld in fietsen en zelf bepalen waar je heengaat, en wanneer je dat gaat doen. Je kunt onderweg stoppen, een hotel boeken of juist nog een paar kilometer doorfietsen. Vooral met een elektrische fiets ervaar je maximaal plezier tijdens je vakantie. Zowel in Nederland als in Duitsland of België. Meer weten over een fietsvakantie in Vietnam? Check dan ook deze 7 tips van Daphne Bunskoek.