Alles over Tanzania vakanties

Alles over Tanzania vakanties

Wil je alles over Tanzania en vakanties naar Tanzania te weten komen? Dan vind je hier alvast veel handige informatie om je zoektocht te beginnen. Tanzania is een schitterend land met bergen en strand en met wilde dieren en dichte bossen. Het is een land dat ideaal is voor mensen die van natuur en dieren in het wild houden. Het Serengeti National Park is wereldberoemd, net als de Kilimanjaro Mountain en het eiland Zanzibar. Er is veel over dit grootste land van Oost-Afrika te leren en als je alles over Tanzania te weten wilt komen, dan ben je wel even bezig. Wij hebben alvast wat handige ‘alles over Tanzania informatie’ voor je op een rijtje gezet.

Alles over Tanzania in een aantal handige feiten

Als je op vakantie gaat naar Tanzania, dan zal je natuurlijk bezig zijn met wat je daar allemaal wilt bekijken, maar het is ook fijn om te weten of je je daar kunt redden. Gelukkig zal je niet met een jetlag te maken krijgen, want het is daar maar een uurtje later. Ook kun je je daar met Engels prima redden. Dit is samen met Swahili de nationale taal. Betalen doe je of in Amerikaanse dollars of in de Tanzaniaanse shilling. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma en je bent er met het vliegtuig binnen 9 uur. Tanzania is meer dan 22 keer groter dan Nederland en heeft bijna 50 miljoen inwoners. Het is het grootste land van Oost-Afrika, met de grootste concentratie van wilde dieren en de hoogste berg (Kilimanjaro) van het hele continent. Uit deze ‘alles over Tanzania feiten’ kun je dus opmaken dat je je over de taal, het tijdsverschil en het spotten van je favoriete dier geen zorgen hoeft te maken.

Reizen naar en in Tanzania

Vanaf het moment dat je het vliegtuig uitstapt zal je merken dat het leven in Tanzania goedkoop is. Het openbaar vervoer, het eten en de overnachtingen zijn voor ons laag geprijsd. Waar je wel rekening mee moet houden als je alles over Tanzania gaat bekijken is dat de echt grote toeristenattracties, zoals Serengeti National Park en het beklimmen van de Kilimanjaro, wel hoog geprijsd zijn. Dit komt doordat het geld dat je geeft direct naar het conserveren en onderhouden van deze parken gaat en in principe is dat dus zeker niet weggegooid. Om Tanzania in te mogen heb je een visum nodig en uiteraard een ticket. Behalve dat is alles over Tanzania en reizen erg vanzelfsprekend. 

Alles over Tanzania en veiligheid

De politieke situatie in Tanzania is stabiel en op dit moment hoef je je daar over je veiligheid weinig zorgen te maken. Het is zoals overal het geval is wel verstandig om je waardevolle spullen goed op te bergen en geen dure sieraden te dragen. Zakkenrollers zijn overal. Ga ook niet alleen over straat als het donker is. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelt je alles over Tanzania en de huidige veiligheid. Lees dit goed door, houd je aan dit advies en je hoeft je over je veiligheid geen zorgen te maken.