Een visum aanvragen voor Rusland

Een visum aanvragen voor Rusland

Er zijn vele redenen voor iemand om een reis naar Rusland te gaan maken. Dit kan enkel als vakantie zijn, maar natuurlijk ook zakelijk of voor de liefde. Rusland is een groot land met bijna 150 miljoen inwoners. Het is een land dat ook vele culturen binnen haar eigen grenzen kent. Het is door de grootte en diversiteit van het land dat men er graag heen reist. Het kent de eindeloze landschappen van Siberië, maar ook de warmere en prachtige stedelijke gebieden, zoals Moskou. Kortom, zowel voor de toerist als zakenman is er in Rusland veel te beleven. Een visum aanvragen voor Rusland is dan ook iets dat veel gebeurt. 

Heb ik een visum nodig voor Rusland?

Gaat u reizen naar Rusland voor een vakantie of voor zaken? Dan heeft u een visum nodig. Echter, wanneer u een overstap heeft in Rusland, mag u tot 24 uur zonder visum in Rusland verblijven. Rusland kent drie visum types: een toeristisch visum, een zakenvisum (op uitnodiging van een Russisch bedrijf), en een st. Petersburg e-visum. Elk visum heeft zijn of haar eigen voorwaarden en het is belangrijk om deze goed op een rijtje te hebben wanneer u een aanvraag in wilt gaan dienen. 

Een visum aanvragen voor Rusland, dit heeft u nodig

Een visum aanvragen voor Rusland doet u natuurlijk bij de Russische ambassade in Nederland. Echter is het aan te raden om dit via een tussenpersoon te spelen. Er zijn verscheidene organisaties die gespecialiseerd zijn in het aanvragen van een visum. Zij hebben directe contacten bij de ambassades en kunnen er dan ook voor zorgen dat u gemakkelijk en snel de juiste documenten verkrijgt. Ook kunnen zij u voorzien van advies over de nodige documenten en de hierbij horende voorwaarden. 

Het belangrijkste element dat u voor elkaar dient te hebben voor u een visum aan kunt gaan vragen is natuurlijk een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is.

Wat u verder nodig heeft

Voor een reis van toeristische aard heeft u een geldig paspoort nodig. Daarnaast heeft u een verzekeringsbewijs nodig, welke u gemakkelijk aan kunt vragen bij uw verzekeraar. Ook heeft u een Tourist voucher of uitnodiging van de lokale touroperator nodig als bewijs dat u inderdaad een vakantie geboekt heeft. Deze zult u meestal automatisch verkrijgen bij het boeken van een vakantie bij een Russische touroperator. 

Inreizen met een auto of motor

Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat u op een doorreis per auto of motor de grens met Rusland over wilt steken. In die gevallen dient u echter een extra aantal papieren in te leveren. Een visum aanvragen voor Rusland vereist dat u in deze gevallen een kentekenbewijs, verzekeringsbewijs van de auto of de motor en een reisplan met geplande route meestuurt. Ook dient uw tourist voucher “auto tourism” te vermelden in plaats van “

Visumaanvraagformulier

Naast al de bovengenoemde documenten, die u enkel zelf kunt voorzien, is het belangrijk dat u het visum aanvraagformulier invult. Dit is het officiële aanvraagformulier voor een visum aanvragen voor Rusland. Zodra deze is ingevuld en alle bovengenoemde documenten zijn verwerkt, bent u klaar om uw visum aanvragen voor Rusland te starten!
Bij visaservicedesk.com werken ze bijzonder snel. Zij zorgen ervoor dat u het visum zo snel mogelijk krijgt.