Wat is de beste reistijd om door Australië te trekken?

Wat is de beste reistijd om door Australië te trekken?

Australië is bij uitstek een locatie waar je volop kunt genieten van een grote rondreis. Met een grote camper de uitgestrekte vlaktes van dit continent bezoeken is een unieke ervaring die je zeker een keer mee hebt moeten maken. Deze rondreis wil je natuurlijk maken op het beste moment hiervoor, maar wanneer is dit? Om een goed beeld te krijgen van wanneer de beste reistijd voor Australië is, heeft Australia Campers een goed overzicht van wat de plus- en minpunten zijn van reizen in het hoogseizoen.

Australie

De seizoenen omgedraaid

Down under is het in Australië niet alleen anders op het gebied van dag en nacht, maar ook met zomer en winter. Het warmste seizoen is hier rond de jaarwisseling, waardoor de scholen ook rond deze tijd hun zomervakantie hebben. Deze periode van december en januari is daarmee het lekkerste moment qua temperatuur, maar qua drukte is het vaak niet aan te raden om dan te gaan reizen. Daarnaast heb je in deze periode vaak last van hoge prijzen op de campings en kun je vaak niet maar één dag blijven, waardoor een doorreis deels beperkt wordt. 

Het wordt daarom aangeraden om buiten december en januari te gaan reizen. Helemaal tussen Kerst en Oud en Nieuw is de minst goede reistijd. De overige maanden zijn misschien iets minder in temperatuur, maar voor het grootste gedeelte is het in Australië altijd wel goed weer, waardoor je hier niet voor hoeft niet te beknibbelen. Je kunt dan via Australia Campers een camper huren en volledig vrij je eigen route uitstippelen. De beste reistijd in Australië is er dus niet specifiek, zolang je maar buiten de eerste en laatste maand van het jaar blijft. De feestdagen met een doorreis vieren kun je beter niet in Australië doen. Daarbuiten maakt het niet zoveel uit en kun je vooral van de oostkust van Australië volop genieten van je avontuur.