Terug bij jezelf met een retraite van Serendipity Reizen

Terug bij jezelf met een retraite van Serendipity Reizen

 

Ik merk al een tijdje dat er een groot verschil zit in mijn innerlijke wereld en in de dagelijkse wereld. Die extra laag en bezieling zijn er nu ongeveer een jaartje en meer dan ooit voel ik mij in contact staan met mijzelf, probeer ik me door het dagelijkse niet teveel te laten meeslepen maar me te focussen op wat voor interessants er intern allemaal gebeurt. Ik ben een dromer geweest, altijd al, en ik kan rustig enkele uren voor me uit staren om na te denken over allerlei zaken, over hoe de wereld in elkaar zit, hoe ik in elkaar zit, hoe ik me verhoud tot anderen. Ik kom altijd weer tot nieuwe inzichten, zeker als ik hierover heb gespard met gelijkgestemden en ik het later op mijn gemak nog eens tot mij laat doordringen. Het is jammer te merken dat de dagelijkse dingen, de afleiding die wij dag in dag uit krijgen van uitzichtlooswerk en van de televisie en dergelijke, je energie een beetje van je weghalen om na te blijven denken. Natuurlijk is het goed je af en toe eens te verliezen in die stroom van dagelijkse indrukken, die houden je immers ook weer scherp, maar ik sta er uiteindelijk liever boven, laat me liever niet door oppervlakkige emoties meeslepen, omdat ik dan vergeet waar het daadwerkelijk over gaat. Eens per jaar ga ik op retraite, en wel met Serendipity Reizen, en dan helpt me hierin, altijd doe ik dan weer éxtra beseffen waar het daadwerkelijk om gaat. Ik beschouw deze jaarlijkse retraite als een soort apk voor mijn lijf en geest en vind het echt bijzonder waardevol op deze manier aan mijzelf te werken. Ik kan iedereen een retraite aanraden om terug tot jezelf te komen.

reizen